top of page
  • Skribentens bildSanna Scholander

Hur du känner dig gladare och mer energifylld under vintermånaderna!

Hur du känner dig gladare och mer energifylld under vintermånaderna!

Det är inte bara vitamin D man går miste om på vintrarna.

Det är fler saker som ändras

- Kosten blir ofta sämre då kroppen börjar skrika efter fetter och vi ofta då väljer en ohälsosam typ av fett.

- Dagsljuset, att inte ha så mycket dagsljus och solljus gör att vår kropp reagerar med att bli tröttare för melatoninnivåerna ändras. Detta kan leda till sömnstörningar och sämre humör.

- Mindre fysisk aktivitet då många känner att det är för kallt för att gå ut, detta ökar risken för sämre mentalt mående.

- Uttorkning, då vi är lite kalla och frusna så undviker vi ofta att dricka tillräckligt med vatten vilket skapar trötthet, irritation och sämre immunförsvar.

Det blir en negativ spiral!

Dessutom så går många arter i ide på vintern, vintern ÄR en säsong att ta det lugnare. För djur är detta mer naturligt.. men vi stressar på i full fart.

Så tänk på för att klara dig igenom vintern mentalt:

- Välj hälsosamma fetter

- Försök så mycket du kan att fånga dagsljuset, skaffa en infraröd lampa eller gå på ljusterapi.

- Även om du kanske inte orkar ta dig ut på joggingrundor eller till gymmet, så kanske du orkar köra ett yogapass i en gosig morgonrock hemma vid elementet/kaminen till musik som lyfter dig?

- Drick vatten även om du är kall! Du kan värma vattnet, drick mer te, när du tränar, passa på att dricka massa då när du ändå genererar värme.

Mitt hetaste tips! Bastu och kallbad! Att kombinera super varmt med super kallt är riktigt hälsosamt för kroppen. Då i bastun så passar du även på att få i dig massor av bra vatten på samma gång. Detta är en riktig life saver för många på vintrarna för att hålla livet i kroppen igång.

Tänk bara på att om du har lågt blodtryck så kan du bli riktigt snurrig av att hoppa i så kallt vatten, så ta det försiktigt och känn dig fram på din nivå.

Och du!

Det med vatten... vi har två fina historier gällande två kunder till oss som brukade lida av fruktansvärda vinterdepressioner.

Jonathan och Claudia har druckit Kangenvatten i cirka 4 år och har sedan introduktionen inte upplevt vinterdepressioner en enda vinter.

Bra vatten tar en långt!

Hur du känner dig gladare och mer energifylld under vintermånaderna

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page