top of page
  • Skribentens bildSanna Scholander

Kan Kangenvatten öka absorptionsförmågan?

Uppdaterat: 11 dec. 2023

Kan Kangenvatten kan öka absorptionsförmågan?

Det här experimentet visar hur mycket bättre absorptionsförmågan kan vara med Kangenvatten jämfört med andra sorters vatten.


Det visar också hur mycket chanserna ökar för att man ska kunna ta upp näring bättre från det vi äter och leverera mer näring till cellerna när vi intar Kangenvatten.


Kangenvatten hjälper till att lösa upp näringsämnen från maten så de blir lättare att absorbera för både människor, djur och växter.


Samma tepåse alltså en enda tepåse användes till ALLA glasen.


Glas 1: Kranvatten

Glas 2: Kangenvatten


Här ser man tydligt hur mycket mer te som löses upp i Kangenvattnet jämfört med i kranvattnet.


Men då kanske man tänker "Ja men nu var ju tepåsen redan blöt när den kom till glas 2 så det är klart att det löses upp mer i andra glaset"


Glas 3: Kranvatten


Detta visar att teet inte löstes upp bättre för att påsen var blöt... men då kanske man istället tänker: "ja men nu är ju påsen slut"


Glas 4: Kangenvatten


Vilket visar att påsen inte var slut.


Glas 5: Mineralvatten från en källa med alkaliskt pH


Detta visar att det inte bara är den alkaliska egenskapen som gör att teet löses upp bättre i vattnet, här löses teet inte heller upp särskilt bra. Det är fler egenskaper än bara den alkaliska som skapar detta. Molekylärt väte och en viss struktur på vattnet gör detta.


Men då kanske man tänker att "Ja men nu är i alla fall påsen slut"


Glas 6: Kangenvatten


För att återigen visa att, nej, påsen var inte slut.


Alla med mörk färg är alltså Kangenvatten. Detta experiment utfördes på en föreläsning framför publik jag och mina kollegor utförde i Stockholm i november 2023. Hela denna presentationen kan man se inspelad i en Facebook grupp som heter "Till hälsa med levande vatten".

Kangenvatten jämfört med kranvatten och mineralvatten

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page