top of page
  • Skribentens bildSanna Scholander

Kangenvatten kan hjälpa vid artros

Uppdaterat: 10 aug. 2023

Kangenvattnets vetenskapliga term är "Electrolyzed reduced water".


ERW är vatten som har genomgått en elektrolysprocess för att producera vatten med specifika egenskaper så som negativ laddning och en hög koncentration av molekylärt väte.


Under elektrolysprocessen utsätts vanligt kranvatten för en elektrisk ström på liknande sätt som sker i vissa naturkällor i världen där det åskar mycket där vattnet sägs ha många hälsofördelar. Denna process resulterar i uppdelning av vattenmolekyler och bildning av både sura och alkaliska föreningar.


Det finns studier som undersöker användningen av ERW vid artros, en vanlig ledsjukdom som kännetecknas av broskförstörelse och ledinflammation. En sådan studie genomfördes 2012 av en forskargrupp vid Kyushu University i Japan.


I denna studie använde forskarna en råttmodell för artros och testade effekten av att dricka ERW på artrossymptom. Resultaten visade att råttor som drack ERW uppvisade minskad broskförstörelse och minskad inflammation i jämförelse med kontrollgruppen som drack vanligt vatten. Dessutom minskades även smärtan i de råttor som drack ERW.


Forskarna föreslog att ERW kan ha potentiella antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, vilket kan bidra till att skydda brosk och minska symtomen vid artros.

Detta är bara en av flera studier på ämnet.


Om du är intresserad av att veta mer varför Kangenvatten kan hjälpa vid artros kan du läsa fler om studier om ERW och artros. Jag rekommenderar att du söker efter artiklar och vetenskapliga publikationer inom ämnet på till exempel google scholar eller pubmed.


Kangenvatten är en extremt högkvalitativ typ av Electrolyzed reduced water och i Japan har man använt Kangenvatten på patienter med artros under 50 års tid med goda resultat!


Läs mer här på vår sidan för att läsa mer om Kangenvatten!

189 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page