top of page
  • Skribentens bildSanna Scholander

Kangenvatten kan hjälpa vid diabetes typ 2

Uppdaterat: 10 aug. 2023

Kangenvatten kan hjälpa till vid diabetes typ 2.


I Sverige uppskattas mellan 4-5,5% av befolkningen lida av diabetes. Diabetesförbundet uppger att cirka 500 000 människor i Sverige har diabetes.


Diabetes är huvudsakligen klassificerat i två delar: typ 1 insulinberoende diabetes och typ 2 icke-insulinberoende diabetes.


Typ 1-diabetes uppstår när bukspottskörtelns insulinproducerande celler genomgår oxidativ stress när de attackeras av immunceller. Resultatet är att dessa celler slutar producera insulin.


Även typ 2-diabetes är starkt kopplat med oxidativa skador mot både fettceller och muskelvävnad vilket kan orsakas av stress, överätande och otillräcklig motion.

En stor del av den oxidativa skadan som sker i kroppen är p.g.a. närvaron av reaktiva syreföreningar. Förekomsten av dessa föreningar kan orsaka allvarliga skador på DNA och RNA.


En genomgående studie som undersökt ERW (electrolysed reduced water) och hur det påverkar hälsan har visat att ERW är väldigt effektivt på att minska nivån av reaktiva syreföreningar i kroppen, och därav skadan som uppkommer pga det. ERW har utöver att ha visat skydda celler i bukspottskörteln makalöst accelererat utsläpp av insulin i dessa celler.²


I en annan studie visade det sig att 45% av 411 deltagare med typ 2-diabetes som drack 2L Nordenau-vatten per dag i 6 dagar hade betydligt sänkt blodsocker och bättre mätvärden i diabetestest. Värdena fortsatte att förbättras ju längre deltagarna drack vattnet tillsammans med mängden deltagare som blev bättre.


Det visade sig även minska kolesterolnivåer i blodet, LDL (dåligt kolesterol) och ökade HDL (bra kolesterol) och dessutom sänkte kreatinin-nivåer vilket finns i överskott hos personer med diabetes. Dessa ändrade värden kan även gynna människor med andra medicinska tillstånd såsom högt blodtryck, cirkulationsstörning, njursjukdom och åderförkalkning.⁴ Det som imponerade forskarna var att man fick fram dessa resultat utan några som helst bieffekter. I samma studie valde man ut 136 människor, dessa fick ett test som mäter mängden reaktiva syreföreningar i blodet. Man noterade en minskning av reaktiva syreföreningar med 70.6%.⁴


Läser man vidare studier hittar man att det här vattnet även är fördelaktigt för diabetes typ 1.


Kangenvatten som vi rekommenderar är samma som Electrolyzed reduced water. Detta vatten är medicinskt klassat och upprätthåller en guldstandard.


224 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page