top of page
  • Skribentens bildSanna Scholander

Kangenvatten ökar chanserna till en hälsosam graviditet

Kangenvatten ökar chanserna till en hälsosam graviditet. De senaste åren har det väckts många frågor om säkerheten kring att dricka alkaliskt vatten under graviditeten, både för modern och barnet. Den här artikeln har skrivits för att hjälpa till att besvara dessa frågor. Världsberömda experter inom hälsa och välbefinnande kontaktades, och djupgående forskning genomfördes för att ta reda på om det är farligt eller fördelaktigt att dricka alkaliskt vatten under graviditeten.


"När en kvinna blir gravid förlorar hon ganska mycket alkaliska mineraler till fostret. Fostret stannar i en vattenblåsa (placenta) i 9 månader, tills vattnet går. Under den tiden får fostret näringsämnen genom navelsträngen för energi och tillväxt. När näringsämnena förbränns skapas sura restprodukter, som fostret måste avsätta i placentan. Eftersom moderns blodkärl inte är anslutna till fostrets blodkärl kan hennes blodkärl inte transportera bort de restprodukter som fostret skapar.


I början av graviditeten förlorar moderns kropp alkaliska mineraler till placentan för att säkerställa att tillräckliga mängder alkaliska mineraler finns där för att neutralisera alla sura utsläpp från fostret de kommande 9 månaderna. Detta gör att hennes blod blir surt ganska plötsligt, vilket är orsaken till morgonsjuka, enligt upptäckten av japanska läkare. Det är därför att dricka alkaliskt vatten omedelbart lindrar morgonsjuka.


Om modern hade tillräckligt med alkaliska reserver, det vill säga gott om alkaliska mineraler i form av alkalisk buffert i blodet, skulle hon inte ens ha morgonsjuka. Annars skulle hon inte bara ha en svår form av morgonsjuka, utan placentan skulle heller inte ha tillräckligt med alkaliska mineraler för att neutralisera alla sura utsläpp från fostret under graviditeten. I detta fall är risken mycket hög att barnet får gulsot vid födseln.


Innan en kvinna blir gravid bör hon dricka en tillräcklig mängd alkaliskt vatten för att undvika morgonsjuka och få ett friskt barn. Utan tillräckligt med alkaliska mineraler åldras kvinnan betydligt under graviditeten och kan uppleva alla möjliga problem efter förlossningen, som de som nämns ovan. Det finns fall där kvinnor förlorat sina tänder efter förlossningen, eftersom hon förlorade så mycket kalcium till det nyfödda under graviditeten.


Graviditet är en huvudorsak till benskörhet bland kvinnor. Brist på alkalinitet framkallar många sjukdomar; överflödig surhet skapar fasta avfall som kolesterol, fettsyror, urinsyra, njursten, plack, etc. Överdriven syra tjocknar blodet, vilket saktar ner blodcirkulationen, och dålig blodcirkulation lockar till sig alla slags smärtor och sjukdomar.


Från den stund vi är i våra mödrars livmoder till den stund vi dör genomgår våra liv en ständig balansakt av syra och alkalinitet. Syra leder till smärta, sjukdom och slutligen död; alkalinitet leder till hälsa och långt liv. Även med kost och motion vinner oftast surhet. Vi behöver en extern boost av alkalinitet för att motverka obalansen av överflödig syra. Den bästa alkaliska boostern är alkaliskt vatten."

Bidraget är från Sang Whang, författare till Reverse Aging


Fakta om Graviditet & Alkaliskt Vatten - Sida 2

Följande är ett utdrag från boken "Water: For Health For Healing For Life" av avhydreringspionjären och forskaren Dr. F. Batmanghelidj, en av de främsta auktoriteterna inom hydrering och rådgivare åt kändisar som livscoach Anthony Robbins.

"Morgonsjuka i tidig graviditet är en signal om uttorkning hos modern och fostret. Det orsakas av vattnet och den reglerande verkan av histamin. Graviditet skapar en mycket hög efterfrågan på vatten. När fostret växer till en fullgången baby sker över 1 biljon celldelningar. Varje ny cell måste fyllas med vatten. Gravida kvinnor behöver och bör dricka vatten och eliminera alla källor till uttorkning, särskilt konsumtionen av koffein och alkohol."

I en 15-årig studie om alkaliskt vatten av välrenommerade japanska läkare från Japanese Water Institute och Kyowa Medical Clinic upptäcktes många fördelar med att dricka alkaliskt vatten, inklusive specifika fördelar för gravida kvinnor.

"Följande är några av erfarenheterna från gravida kvinnor som drack alkaliskt vatten under sin graviditet; nästan ingen kräkning, smidig förlossning, minskade fall av gulsot, ökad laktation, smidig och tillfredsställande tillväxt hos nyfödda. Det fanns också förbättringar av hyperbilirubinemi hos nyfödda."

Bidraget är från Dr. Hidemitsu Hayashi M.D. & Dr. Munenori Kawamura M.D.

Det bästa alkaliska vattnet kommer direkt från naturen. Dock kan alkaliskt vatten faktiskt skapas på flera olika sätt, inklusive alkaliska droppar. Dessa droppar är kemiska tillsatser som ökar vattnets alkalinitet, men som smakar mycket illa. Även om dessa droppar är ett alternativ, rekommenderas de inte, eftersom hälsopåverkan på modern och ofödd bebis från exponering för dessa kemikalier är okänd. Det bästa kvalitets alkaliska vattnet kommer från vattenjoniseringsmaskiner med högteknologisk teknik, som perfekterats i Japan och där produkter av detta slag från Japan verkar vara av högsta kvalitet, både vad gäller tillverkning och komponenter. En av de extra fördelarna med alkaliskt vatten producerat av en joniseringsmaskin är en egenskap hos vattnet som kallas "mikroklustrande".


Under joniseringsprocessen bryts grupper av vattenmolekyler, vanligtvis 15–20 molekyler eller fler, ner till mindre grupper om 4–6 molekyler. Dessa reducerade "kluster" möjliggör större penetration och absorption av kroppen. Detta är särskilt fördelaktigt vid intag av kosttillskott, eftersom de mindre klustren bättre kan distribuera de vitaminer och mineraler de bär. Detta är extremt användbart för kvinnor som tar prenatala vitaminer. Dessutom innehåller alkaliskt vatten, producerat av joniseringsmaskiner, en mycket hög halt av användbara och nödvändiga mineraler. För gravida kvinnor tillhandahåller det kalciumjoner, som behövs av både modern och fostret. Det fyller även på kalciumförlust för blivande mödrar och stärker ben- och tandstruktur hos det utvecklande fostret.


kangenvatten ökar chanserna till en hälsosam graviditet

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page