top of page

Vanliga frågor om Kangenvatten

En 50-årig japansk vattenteknologi som efterliknar egenskaperna av de 4 mest kraftfulla vattenkällorna på jorden.

Vad är levande vatten?

Vatten kan ha olika egenskaper som påverkar kroppen på olika sätt. Levande vatten har egenskaper som finns naturligt på jorden och Kangenvatten härstammar från de omtalande "helande källorna" på jorden dit folk vallfärdat i urminnes tider för att dricka av både vid sjukdom men även vid önskan av ett långt liv. Det finns en källa i Tyskland, en i Frankrike, en i Himalaya och en i Japan i Okinawa där denna vattenteknologi också är grundad.

Japanerna började forska på varför dessa källor gav så goda effekter och hittade egenskaper som Kangenteknologin återskapar av vårt kranvatten.

Även om vi har källor över hela jorden så är egenskaperna i just dessa källor starkare än andra. 

Egenskaperna vattnet har är:

 • Negativ laddning

 • Högt pH

 • Hexagonal struktur

 • Molekylärt väte

Varför är det bra för kroppen?
Detta är vatten som kroppen lätt kan absorbera. Vattnet inuti våra celler är negativt laddat på grund av att det innehåller elektroner.

Allt som kan vara oxidativt för oss (cellförsämring) så som fria radikaler tar av våra elektroner vilket i höga nivåer orsakar inflammationer, åldrande och sjukdom.

När dessa oxidativa processer tar våra elektroner så tar det av det negativt laddade vattnet inuti våra celler och cellerna försämras och blir lätt uttorkade och kan få svårt att absorbera näring, syre och vatten och dessutom få svårt att stöta ut sådant som giftigt avfall och koldioxid.

Såna här oxidativa faktorer kan vara:

- Positivt laddat vatten
- Strålning
- Trauma och stress

- Processad och onyttig mat
- Brist på sol och naturvistelse (utan gummisulor)
- Kemikalier
- mm.

Vi vistas nästan konstant nära dessa oxidativa faktorer i det samhälle vi lever i idag och får väldigt lite av de faktorer som har en antioxidativ påverkan så som:

- Negativt laddat vatten
- Ekologisk frukt och grönt
- Havet
- Solen
- Att gå barfota
- mm.


Vi är 72% vatten. Då vi vill förbättra vår hälsa tänker vi mest på de 28% resterande genom kosten och glömmer av den största delen av vad som utgör en människa, vattnet. De 28% kan inte kompensera för de 72% som är det första man borde tänka på då man vill förbättra sin hälsa.

De stora funktioner som negativt laddat vatten har på kroppen är:
- Naturlig rening
- Förmågan att minska sjukdom och ge ett normalt åldrande, antioxidation.
- Djup återfuktning

Dessa tre funktioner har en avgörande roll på vårt mående. Det finns läkare i världen som vägrar behandla patienter som inte går på att dricka detta vatten i minst 3 månader innan något annat görs åt sjukdomstillståndet. En av dem är Dr. Hiromi Shinya som är ansedd som världens bästa tarmläkare. Ca 80-90% av hans patienter behöver ingen annan åtgärd, (programmet innehöll även koständringar).

Molekylärt väte:

Molekylärt väte, också känt som vätemolekyler (H2), har blivit föremål för forskning och popularitet på grund av dess potentiella hälsofördelar. Några av de positiva effekterna av molekylärt väte inkluderar:

 1. Antioxidantverkan: Molekylärt väte fungerar som en kraftfull antioxidant som kan neutralisera fria radikaler i kroppen, vilket kan minska oxidativ stress och skydda celler mot skador.

 2. Antiinflammatorisk effekt: Molekylärt väte kan bidra till att minska inflammation i kroppen, vilket är kopplat till en rad kroniska sjukdomar.

 3. Minskar trötthet och ökar energinivåer: Vissa användare rapporterar att konsumtion av molekylärt vätevatten kan bidra till att öka energinivåer och minska trötthet.

 4. Förbättrar återhämtning och träningsprestation: Molekylärt väte kan hjälpa till att förbättra återhämtningen efter fysisk ansträngning och potentiellt öka träningsprestationen.

 5. Neurologiskt stöd: Det finns vissa indikationer på att molekylärt väte kan ha positiva effekter på hjärnan och nervsystemet, vilket kan vara fördelaktigt för kognitiv funktion och neurologisk hälsa.

Det är viktigt att påpeka att forskningen om molekylärt väte fortfarande är relativt ung, och mer forskning behövs för att fastställa och kvantifiera dess hälsofördelar fullt ut. Dessutom är det olika sätt att konsumera molekylärt väte, inklusive vätemolekylvatten och vätgasgeneratorer, och effekterna kan variera beroende på metoden. Det är klokt att rådgöra med en läkare eller hälsoexpert innan man påbörjar någon form av molekylärt vätebehandling för att säkerställa att det är säkert och lämpligt för dina individuella behov.

Varför är inte Sveriges kranvatten bra nog?
Vi har varit väldigt stolta över vårt svenska kranvatten och visst skiljer sig situationerna på vatten världen över men faktum kvarstår att vattnet även här i norden inte är i det bästa skick för våra celler.

Faktor 1, förorening
Vi har mellan 20 000 till 100 000 kemikalier i vårt vatten idag, kommuner idag har inga lagkrav på att testa för kemikalier, bara för bakterier och virus. För höga halter av kemikalier hittas ofta av en slump vilket säger sig självt hur lite vi faktiskt vet vad som finns i vårt vatten. Många grupper kemikalier består av flera tusen olika kemikalier, vilket gör att många är omöjliga att spåra i den mängd de faktiskt existerar i. Det är heller ingen som vet vad effekten är av alla olika kemikalier blandat, även om de existerar i låga doser. 

Här är en föreläsning för dig som vill djupdyka i situationen, vi har bara använt verifierbara källor i vår research.


Sveriges Vattensituation
https://youtu.be/Xi0d4Hvo-8o

 

Faktor 2, oxidativ/positiv laddning

Genom föroreningar, onaturliga rörelsemönster, tryck i rör osv. så försvinner den negativa laddningen från vattnet och laddningen blir istället positivt laddad. Man kan mäta oxidativ och antioxidativ potential i Millivolt. Då våra celler är friska ska de hålla en laddning på ca -25 millivolt. Både flask och kranvatten idag håller ungefär samma millivolt laddning som läsk gör. Närvarande av negativ laddning är viktig för kroppens förmåga att absorbera vattnet, har vattnet en hög positiv laddning räcker inte detta för att ge kroppen full återfuktning och kan där igenom skapa kronisk uttorkning. 

Faktor 3, vattenkluster
Då vatten är stilla så klumpar molekylerna ihop sig och hamnar i större kluster, dessa kan bli för stora för våra celler att absorbera, vilket endast ger delvis återfuktning. Detta kan man också ofta känna då man druckit vatten som har rätt förutsättningar för att absorberas optimalt och sen dricker kranvatten, det känns som att det är "tungt" och det släcker inte törsten lika bra.

 

Det finns även andra läkare som skrivit böcker så som "Du är inte sjuk, du är uttorkad" m.fl. vilket talar för dessa faktorer.
 


Finns det någon forskning?
Massor. Vissa säger att det inte finns någon forskning, men har då troligen använt fel termer i deras research. Söker man på Kangen vatten, joniserat vatten, levande v
atten osv kommer man inte få upp något särskilt. Detta vatten heter i det vetenskapliga språket: Elektrolyzed Reduced Water. Så är du vetenskapligt lagt och kan läsa det akademiska språket så kan du söka på ställen så som google scholar eller Pubmed.

Vill du läsa istället läsa information från läkare som jobbar med vattnet på sina patienter och har själva sett effekterna av det under lång tid så kan du här läsa ett dokument om det.

Vad är det man köper? Teknologin.
Man köper en maskin som man sätter på köksbänken bredvid kranen, man skruvar enkelt ut strålsamlaren i sin kran och skruvar på denna strålsamlaren istället som har en slang på sig. Så då man sätter på kranen så går vattnet genom maskinen och ut genom en annan kran på maskinen istället. Maskinen är enkel att koppla in, den är även lätt att ta med. Storlek som en kaffekokare ungefär.

I maskinen sitter en transformator som ger ström och platinumdoppade titanplattor i en kammare, då vattnet passerar plattorna med strömmen så separeras vattnet i två strömmar, en med positivt laddat (surt) vatten och ett med negativt laddat vatten (alkaliskt). Det är det negativt laddade man dricker och det sura som är dåligt för oss går ut genom en mindre slang som man riktar ner mot vasken. ca 1 tredje del av vattnet går ut där. Man kan köra hur mycket vatten som helst genom maskinen. En till två gånger i månaden kör man ett reningsprogram för att ta bort kalkavlagringar som byggs upp med tiden, så den hålls fräsch. I maskinen sitter också ett eller flera filter för att ta bort kemikalier.

Varför ska man välja en Kangenmaskin?

Företaget som tillverkar teknologin är ett 50 år gammalt Japanskt företag som är "Original equipment manufacturer" vilket innebär att de själva tillverkar maskinerna från start till slut. Deras anställda är utbildade ingenjörer och de håller toppkvalité på marknaden. 

Deras teknologi håller upp till 25 år om man tar hand om den och följer skötselråden. De lever upp till höga standarder och har certifieringar som ISO 13485 och Gold Seal av Water quality association.
 

Att vara medlem i WQA är inte samma sak som att bli tilldelad Gold Seal-certifieringen. Många konkurrenterna säger att dom har certifiering av WQA precis som Enagic har men de flesta har inte the Gold seal. WQA utsätter maskinerna genom rigorösa tester för att se till att inget av plasten läcker, att vattnet inte blir giftigt, att kvaliteten på vattnet som kommer ut ur maskinen efter flera tusen liter etc., efter att ha kört enheten non-stop i timmar och timmar, är samma kvalitet som den första litern. De flesta har inte klarat dessa tester från WQA för att få Gold Seal Certification.

 


Vilka effekter kan jag förvänta mig?
En del människor kan få utresningssymptom ett par dagar upp till ett par veckor, dessa kan vara så som: Lite huvudvärk, trötthet, hudutslag mm. detta är normalt då kroppen äntligen kan dra igång processer den varit begränsad i innan. 

 

De positiva effekter man kan uppleva är: Ökad energi men framförallt uthållighet i energin, du behöver sällan vila längre stunder för att återhämta dig. Ökad rörlighet, bättre hy och hår, bättre sömn, förbättrad mag och tarmhälsa.

Man kan jämföra med Hiromi Shinyas 3 månaders period för sina patienter och förhålla sig till den typen av förväntan i tid innan man känner full effekt men oftast går det mycket snabbare än så.

 • Viktminskning

 • Hälsosammare hjärta - minskar risk för hjärtinfarkt med 41% - Dr. Otto Heinrich Warburg studie

 • Ökade energinivåer

 • Förbättrar hud-hälsa

 • Förbättrar mag- och tarmproblem

 • Minskar risk för cancer

 • Förbättrar tillstånd med astma och allergier

 • Minskar kronisk trötthet

 • Minskar kronisk smärta

 • Färre infektioner och inflammationer

 • Förbättring i migrän

 • Ökar motivation och glädje

 • mm.

Man kan även uppleva lindring av mentala åkommor så som depression, ångest, bipolära symptom, autism, adhd etc.

Under våra år med erfarenhet av vattnet och de resor vi har bevittnat har vi sett otroliga resultat på alla möjliga typer av svåra till lättare tillstånd. Även personer som anser sig friska har fått oväntade positiva hälsoeffekter och vad det blir är helt individuellt beroende på vart just din obalans är i kroppen. Hör av dig för frågor!

bottom of page